Home NyhederNyt under H.C. Andersen Festivals – stor musiksatsning på Amfiscenen
Aug
03
2017

Nyt under H.C. Andersen Festivals – stor musiksatsning på Amfiscenen

På Amfiscenen rimer musik og lyrik

Når sommerens H.C Andersen Festivals og Spoken Word Festival går i gang i uge 34 vil der, rent musikalsk og lyrisk, være en masse at se frem til, hvis man befinder sig ved Amfiscenen i Brandts Klædefabrik. lyrik og musik

Selvom Spoken Word Festivalens leder, Betina Følleslev, er fuldstændig klar over, at musik og lyrik ikke rimer i alles ører, håber hun alligevel, at mange finder vejen til koncerterne på Amfiscenen.

– Der er nogle, der tror, at lyrik kun er for intellektuelle, men lyrik er for alle. Også selvom man måske ikke altid forstår det hele, fortæller Betina Følleslev, der håber at successen fra sidste år med bandet Pligten Kalder, kan skabes i et nyt format.

Blandt andre har Spoken Word Festival arrangeret at den fynske, musikalske spoken word-duo Virga, optræder, og efterfølgende er det Kristian Leth med band, der vil (be)vise, at kombinationen af lyrik og musik ikke behøver at være langhåret.

– Virga er noget nyt og helt anderledes, end hvad man har hørt før. Det bliver en koncert, der indbefatter en drejelire, og det giver et større rum til lyrikken. Lyrikken kan virkelig åbne sig op, når det bliver kombineret med musik. Det sker også, Kristian Leth optræder. Hans sange og lyrik får en ekstra dimension i kombinationen af hinanden. Det kan noget helt fantastisk, siger Betina Følleslev begejstret.

En anden, der er også er begejstret, er Brandts Klædefabriks manager, Eva Pasgaard. Hun glæder sig over, at der bliver endnu mere gang i Brandts-området, end der er i forvejen.

– Det bliver en storslået oplevelse med alle koncerterne på Amfiscenen. Man behøver slet ikke forlade Brandts-området hele uge 34, for der kommer til at ske så meget, siger manageren med et smil.

Musikken, som H. C. Andersen Festival har på programmet, omfatter nullernes store teenageidoler, Johnny Deluxe og Christian Brøns, det nye skud på popstammen, Moses: ”Andreas”, der har kæmpehittet med nummeret ”Gazeller”, og i samarbejde med Spoken Word Festival præsenterer begge festivaler en hiphopaften med Jokeren, der blev kendt i hele Danmark som rapper i hiphopbandet Den Gale Pose i 90’erne og det fynske band, Holmen Husters, som Studenterhuset også er medarrangør på.

– H.C. Andersen Festivals samarbejder i år med Spoken Word Festival om et spændende musikprogram på Amfiscenen. Vi vil gerne skabe et hellested med gratis musik, hvor gæsterne kan tage ophold imellem alle de andre mere end 500 kulturoplevelser, der er i Odense i den uge,” siger Peter Bøgholm, der er festivaldirektør for H. C. Andersen Festivals.

Det er ganske vist. Musikalsk og lyrisk bliver der noget for alle og enhver, når H.C. Andersen Festivals og Spoken Word Festival i samarbejde med Brandts Klædefabrik står bag de mange gratis koncerter på Amfiscenen i uge 34.

Seneste nyheder

All news

Brandts Klædefabrik

Brandts Passage 8
5000 Odense
Denmark

kontakt@brandtsklaedefabrik.dk


Persondatapolitik